A Chore for Everyday

A Chore for Everyday

Wednesday, November 24, 2010

Week 27


Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret!

Rugetiden – sinn og kropp forberedes.

Kjenner du av og til at panikken tar deg, kan jeg trøste deg og si: "Dette er du ikke alene om. "Svært mange forteller om denne følelsen som kommer som lyn fra klar himmel. De vil ikke, de tør ikke. Fødselen føles plutselig ikke så langt unna. De forteller om en slags uro og følelse av "tidsnød". 

Heldigvis er disse følelsene oftest kortvarige. Noen kvinner klarer også å skyve dem bort. Mitt beste råd er: "Snakk med noen om det". Her er det mye som skal på plass, mye som skal gjennomarbeides. 

Mange kvinner er også engstelige for at det skal være noe i veien med barnet. Gråter du og føler deg mer sårbar, er dette en naturlig reaksjon på ditt følelsesmessige engasjement. Kan det være en trøst å vite at alle de sterke følelsene som du har nå, er med på å forberede deg på forandringene som vil komme i livet ditt? 

Psykologen Lisbeth Brudal som har arbeidet med gravide par i en årrekke, sier at det er vanlig å føle angst og uro i svangerskapet. Dette kan også være tiden da du kommer på talefot med deg selv. Å følge forandringene gjør at du kan oppdage nye ting hos deg selv. Kanskje skjer det samme med partneren din?



No comments:

Post a Comment