A Chore for Everyday

A Chore for Everyday

Monday, November 29, 2010

Col. 1:16a,17

For by Him were all things created, ... And He is before all things, and in Him all things hold together (Col. 1:16a, 17).
For i Ham er alt blitt skapt, ... Han er før alle ting, og i Ham blir alt holdt sammen. (Kol. 1:16a, 17).

Acts 17:28

For det er i Ham vi lever, og beveger oss, og er til (Apg. 17:28).
For in Him we live, and move, and have our being (Acts 17:28).

Thursday, November 25, 2010

Klikk "Liker"

Internett har blitt viktig og har fått en sentral plass i folks daglige liv. Det har blitt en stor del i livet mitt også.

Jeg har tilgang til nesten alt på internett. I stedet for å lese en avis, eller å se på "Kveldsnytt" på TV, kan jeg logge meg på internett for å få nyhetene, informasjon, eller underholdning jeg ønsker, når jeg ønsker det. Dette inkluderer gratis selvstendig utdanning. MIT har, for eksempel, gjort det mulig. Lenken deres http://ocw.mit.edu/index.htm gir gratis videoer, eksamener, og leksjoner. Alle  rundt i verden har muligheten til å studere nå.

Google - den beste søkemotoren på nettet - er veldig nyttig. Noen ganger er det flott bare å gå til Google og surfe på nettet. Jeg liker å velge et emne og finne så mye informasjon som mulig om emnet. Det er veldig praktisk å skaffe seg alt med bare et tastetrykk på datamaskinen. Jeg synes det også er flott å lese blogger med kommentarer på enkelte saker. Temaene jeg liker best å følge med på er religion, kultur, og hjem og familie. Men selvkontroll og disiplin er nødvendig slik at man ikke tilbringer for mye tid foran pc-en.

Facebook har også blitt et svært populært sosialt nettverk. Det er nyttig for meg for å komme i kontakt med familier og slekninger hjemme og med venner som bor i andre land. Kommunikasjon har blitt enklere enn noen gang før. På den andre siden kan de moderne måtene for kommunikasjon og nettverk bedra. Mens man er i stand til å holde kontakten med samfunnet lettere, har kvaliteten på en relasjon gått ned. I stedet for å ha 20 nære og virkelige relasjoner,  har jeg 800 grunne og overflatiske vennskap på Facebook. I stedet for å møte og å besøke folk, ivaretar jeg de relasjonene mine ved å kommentere på Facebooksvegger. Og akkurat som menneskelige relasjoner, har den måten jeg forstår og setter pris på kultur på utviklet seg også. Ofte er min ide om å støtte noe ved å klikke 'Liker' på Facebook. Ofte er min ide om å delta og bli engasjert i kulturen ved å se og å dele noe på Facebook,Youtube, blogger, eller e-posten. Det er ironisk at folk synes det er vanskeligere og vanskeligere å kommunisere ansikt-til-ansikt.

Mens mediene har fordeler og kan påvirke livet sterkt, tror jeg at den gammeldagse kommunikasjonsmåten fortsatt er bedre - å oppleve noe fullt og helt.  Det kan bli langsommere og vanskeligere, men hva er langsomt modner mer og er mer evig. Pålogget og frakoblet er ment å komplettere hverandre, og jeg skal minne meg selv på å holde balansen. Jeg skal prøve å komme meg litt mer bort fra datamaskinen og å etablere ekte relasjoner med ekte mennesker og ekte kultur.

(457 ord)

Wednesday, November 24, 2010

Week 27


Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret!

Rugetiden – sinn og kropp forberedes.

Kjenner du av og til at panikken tar deg, kan jeg trøste deg og si: "Dette er du ikke alene om. "Svært mange forteller om denne følelsen som kommer som lyn fra klar himmel. De vil ikke, de tør ikke. Fødselen føles plutselig ikke så langt unna. De forteller om en slags uro og følelse av "tidsnød". 

Heldigvis er disse følelsene oftest kortvarige. Noen kvinner klarer også å skyve dem bort. Mitt beste råd er: "Snakk med noen om det". Her er det mye som skal på plass, mye som skal gjennomarbeides. 

Mange kvinner er også engstelige for at det skal være noe i veien med barnet. Gråter du og føler deg mer sårbar, er dette en naturlig reaksjon på ditt følelsesmessige engasjement. Kan det være en trøst å vite at alle de sterke følelsene som du har nå, er med på å forberede deg på forandringene som vil komme i livet ditt? 

Psykologen Lisbeth Brudal som har arbeidet med gravide par i en årrekke, sier at det er vanlig å føle angst og uro i svangerskapet. Dette kan også være tiden da du kommer på talefot med deg selv. Å følge forandringene gjør at du kan oppdage nye ting hos deg selv. Kanskje skjer det samme med partneren din?Wednesday, November 17, 2010

Week 26

Week 26: 17 Nov - 23 Nov

Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse mye og legge godt på seg.

Wednesday, November 10, 2010

Week 25

Week 25: 10 Nov - 16 Nov

Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet.

Wednesday, November 3, 2010

Week 24

Week 24: 3 Nov - 9 Nov

I motsetning til hva mange tror, er det ikke stille i livmoren. Fosteret kan høre lyden av mors pust, lyden fra mors hovedpulsåre som ligger like bak livmoren, stemmen hennes og fordøyelsen.

Dette er tiden da de aller fleste hver eneste dag vil, og skal, kjenne at barnet beveger seg eller sparker. Jeg skriver skal for dette er det beste beviset på at barnet ditt har det bra! Din konstante bevissthet om barnet du bærer er første skritt til å knytte bånd til det. Nå økes og intensiveres denne bevisstheten av barnet selv. Hun tar kontakt med deg!

Tenk deg at barnet ditt kan sitte rett opp og ned med bena "i kors". At hun kan legge seg henslengt bakover med armene under hodet (kanskje når du spiller yndlingsmusikken din). Hun kan sykle med bena, og krabbebevegelser hører også med til treningsprogrammet. Gled deg over hver bevegelse!