A Chore for Everyday

A Chore for Everyday

Wednesday, January 12, 2011

Week 34

Week 34: 12 Jan - 18 Jan

1. Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå.

2. Merker du at magen plutselig blir helt hard eller stram er dette helt normalt. Det som nå skjer er at livmormuskelen strammer seg og forbereder seg til jobben den skal gjøre. Disse sammentrekningene varer som oftest bare noen sekunder og kalles kynnere eller falske rier. (På fagspråket heter de Braxton Hicks kontraksjoner. Kontraksjon betyr sammentrekning.)

3. Kanskje har du også oppdaget at det kommer litt væske ut av brystene. Hormonene får brystene dine til å svulme opp og fylles med melk. Er det ikke flott at kroppen viser deg at den er i rute? Den gjør seg klar til de nye oppgavene som venter den. Den er til og med så "klok" at den kan produsere spesiallaget melk!

4. Fødselen er ikke veldig langt unna. Du tenker kanskje at det fortsatt er lenge til – tross alt. Men dere går inn i en tid hvor partneren din blir vesentlig større, er mindre mobil og trolig ikke orker like mye som før. Da er det tid for å sørge for at alt som skal være på plass før fødselen, er i hus.

Hva man trenger er, selvfølgelig individuelt. Noe avhenger av årstiden, noe av boligforhold, noe er personlig og noe avhenger også av barnets behov. Uansett kan det være fornuftig å skrive en huskeliste, krysse av etter hvert og sørge for at det som er glemt eller utsatt, kommer på plass.

No comments:

Post a Comment